În apropierea Crăciunului, membrii Rotary Club Suceava-Bucovina au adus zâmbetul pe fețele a 101 copii asistați social. Pentru al 14-lea an, membrii clubului au organizat, în preajma sărbătorilor de iarnă, o nouă ediție a acțiunii „Dăruiește un zâmbet”, care a avut loc săptămâna trecută la Centrul Comercial Shopping City Suceava – Galeria Carrefour.

Anul acesta 101 copii asistați social, copii care au nevoie de sprijin și care cred cu inocența vârstei în magia Sărbătorilor de Iarnă, au primit daruri și s-au bucurat de Moș Crăciun. Copiii au vârste cuprinse între 3-11 ani și provin din centre de plasament din zona Fălticeni.

Membrii Clubului Rotary Suceava-Bucovina, alături de un număr impresionant de voluntari, au oferit timp, afecțiune și daruri acestor copii.

„Mă bucur foarte tare că într-o perioadă dificilă, de context pandemic, am reușit să atragem alături de noi un număr foarte mare de voluntari. Sunt persoane din Suceava care au mai fost în acest proiect și în anii trecuți, dar avem și persoane care sunt pentru prima dată în proiect. Le mulțumesc tuturor și apreciez! Acest proiect reprezintă un moment care, ca de fiecare dată, te încarcă emoțional și simți bucurie că ai putut oferi o rază de speranță”, a declarat președinte Rotary Club Suceava-Bucovina, Andrei Puiu. El a amintit că „Dăruieşte un zâmbet” este un proiect de voluntariat derulat de Rotary Club Suceava-Bucovina, acțiune care a ajuns anul acesta la ediția a XIV-a.

 

Conducerea DGASPC Suceava le-a mulțumit membrilor Rotary Club Suceava-Bucovina

După acțiunea „Dăruiește un zâmbet”, șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava le-a mulțumit membrilor Rotary Club Suceava-Bucovina pentru gestul făcut pentru cei 101 copii. „Profundă recunoștință conducerii și membrilor Clubului Rotary Suceava-Bucovina, pentru modul în care ați organizat și desfășurat prețiosul eveniment <Dăruiește un zâmbet>. Dragostea, căldura și empatia cu care i-ați întâmpinat pe copiii  din rețeaua de asistență maternală, timpul prețios petrecut cu cei 101 copii, cadourile făcute cu drag, zâmbetul pe care l-ați adus în ochii și inima fiecărui copil, bucuria și momentele petrecute împreună au generat amintiri extrem de prețioase, care vor dăinui în memoria acestor copii”, a spus directorul DGASPC Suceava, Nadia Crețulec.

Ea a adăugat că tinerii și copiii aflați în grija instituției pe care o conduce reprezintă garanția unui viitor mai bun și mai sigur. „Copiii din sistemul de protecție poartă în suflet multe traume care le marchează evoluția, iar misiunea noastră este de a le oferi, pe lângă ocrotire, multă dragoste și sprijin pentru a le asigura o dezvoltare armonioasă. Astfel de momente magice, ca cel dăruit de domniile voastre, reprezintă cea mai  prețioasă terapie pentru copiii noștri”, a transmis Nadia Crețuleac.