Un bărbat care a fugit de la volanul mașinii sale, după o tamponare, a fost identificat de polițiști în scara unui bloc, la Bosanci, de unde a fost ridicat și dus la secție, pentru verificări. Șoferul pericol public avea permisul suspendat și mirosea a alcool, însă a refuzat recoltarea de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, ajungând după audieri în arest.

Duminică, în jurul orei 15.00, polițiștii de la Secția Rurală Ipotești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că în centrul satului Bosanci șoferul unui Ford Mondeo a provocat o tamponare și a fugit, pe jos.

Polițiștii deplasați la fața locului au început verificări în apropierea mașinii, observând un bărbat care a intrat în grabă în scara unui bloc. Polițiștii s-au îndreptat spre bloc și au început verificări în casa scării. La un moment dat, în scară, polițiștii au dat de doi bărbați, din care unul era cel care fugise de ei.   

Suspectul nu a fost prea cooperant, refuzând să se legitimeze. Ulterior, martorii l-au recunoscut pe cel implicat în tamponare, fiind vorba de un localnic, Gheorghe Bivol. Bărbatul este posesor de permis de conducere, dar s-a constatat că are dreptul de a conduce suspendat.

Bărbatul a refuzat să sufle în etilotest și să îi fie recoltate probe biologice, la Spitalul Județean Suceava, în prezența mai multor martori.

În aceste condiții, pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Duminică noapte, bărbatul din Bosanci a fost reținut în arestul poliției județene, în baza ordonanței pentru 24 de ore.

Nu este singurul caz de duminică în care polițiștii au trebuit să se întrebuințeze serios pentru a prinde un șofer care a încercat să fugă.

Duminică seară, în jurul orei 20.30, polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți, aflându-se în control pe drumul comunal din Ciomârtan-Zamostea, au efectuat semnal de oprire unui VW Golf. Autospeciala de poliție a trecut în fața autoturismului, șoferul a oprit, dar în momentul următor a deschis portiera și a luat-o la fugă pe jos. După o urmărire de aproximativ 500 de metri, polițiștii l-au prins și încătușat pe fugar.

S-a constata că este vorba de un localnic, Romeo Beldeanu, care avea comportamentul specific unui șofer beat. La fel ca și ”colegul” de la Bosanci, acesta a refuzat să îi fie verificată alcoolemia.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii refuzului prelevării mostrelor biologice.