Protestul angajaților CFR din toată țara început luni dimineață s-a transformat într-un adevărat blocaj care afectează aproape întreaga rețea feroviară din România. S-a ajuns la situații absolut inadmisibile, ca trenuri plecate deja în cursă să fie oprite în stație și să nu mai plece de ore.

Un exemplu concret este trenul IR 1752 Suceava-București Nord, care a plecat din Suceava la ora 9.00, când CFR-iștii încă spuneau că este un protest spontan și circulația nu va fi afectată.

Acest tren stă în gara din Adjud de mai bine de patru ore și jumătate, iar oamenii nu primesc nici o explicație.

Jurnalista Magda Axon, fost purtător de cuvânt al Prefecturii Suceava, se află în acest tren. Aceasta ne-a transmis că trenul a avut o scurtă oprire la Pașcani, tot legată de grevă, însă șeful de tren a anunțat că nu este nici o problemă și pleacă spre București. Trenul a mers normal până la Adjud, unde stă deja de mai bine de patru ore. Trenul este conectat la locomotivă, este căldură așadar, însă răbdarea oamenilor este greu pusă la încercare.

Personalul de tren a preferat să coboare în stație, probabil pentru a nu tensiona și mai mult călătorii, în condițiile în care nu sunt răspunsuri cu privire la când trenul va pleca mai departe.

Această oprire a trenurilor deja plecate în cursă este o mare bătaie de joc. Dacă pentru trenurile care nu au plecat din stație se poate înțelege anularea cursei, fiind vorba de o grevă, să oprești la mijloc de drum un tren de lung parcurs și să-l blochezi cu orele este o mare bătaie de joc pentru care unii ar trebui să răspundă.