Un incendiu izbucnit de la jarul căzut din sobă a distrus o casă bătrânească din satul Baia. Alarma de incendiu s-a dat luni după-amiază, puțin după ora 16.00. La fața locului au intervenit pompierii militari de Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Baia, în total cu trei autospeciale.

Pompierii au găsit un incendiu care cuprinsese deja acoperișul casei și a unei anexe, corp comun. Focul a fost lichidat în limitele găsite, însă casa a fost în mare parte distrusă. Au acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați și anexa corp comun pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. S-au degradat plafoanele, pereții interiori și alte bunuri din interiorul casei de locuit.

Din cercetările pompierilor rezultă că focul a izbucnit de la jar sau scântei căzute din sistemul de încălzire, respectiv sobă cu acumulare de căldură. Pagubele au fost estimate la 50.000 de lei iar proprietara, o femeie, nu deține asigurare pentru locuință.