Circulația de pe DN 17, zona de ieșire din Ilișești spre pădure, unde s-a lucrat în ultimele luni pentru stoparea tasării (prăbușire pe verticală), a fost reluată de marți, 21 decembrie, pe două benzi, astfel că au fost scoase și semafoarele pentru circulația intermitentă.

Acum câteva zile, muncitorii firmei Geiger Transilvania au finalizat turnarea stratului de asfalt, unul provizoriu. Asta pentru că lucrarea este finalizată în proporție de 85%, urmând a fi reluată când temperaturile o vor permite.

Pentru reluarea circulației pe două benzi a mai fost așteptat și un aviz de la Poliția Rutieră.

Circulația rutieră a fost reluată cu restricții de viteză, având în vedere că este vorba de un șantier care rămâne în conservare, iar banda din mijloc este închisă. 

267 de coloane, cu lungimi între 18 și 26 metri, au fost introduse în sol pentru stabilizarea pe termen lung a prăbușirii pe verticală.

Firma Geiger, care a efectuat lucrarea, a ieșit în evidență în mod negativ recent după ce muncitorii au turnat un strat de asfalt direct pe un strat de noroi cu o grosime de 10-15 centimetri. Reprezentanții firmei au invocat ulterior în fața beneficiarului lucrării - Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, că a fost nevoie să acopere imediat lucrarea subterană, pentru a o proteja de intemperii.