Clubul Sportiv Universitar din Suceava se întărește în perspectiva sezonului de primăvară al Ligii Naționale de handbal masculin. Gruparea suceveană l-a prezentat, marți, pe Claudiu Lăzurcă, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat antrenorul Petru Ghervan și directorul Sorin Rață.

Handbalistul în vârstă de 20 de ani s-a întors acasă după două sezoane și jumătate în care a fost cel mai prolific jucător al celor de la CSM Botoșani.

„Sunt bucuros de alegerea făcută. Am avut și alte oferte, însă îmi doream să revin acasă. Sper să facem lucruri frumoase împreună și să avem rezultate cât mai bune. Vreau ca peste un an sau doi să ne batem pentru un loc fruntaș în Liga Națională. Vă asigur că voi da totul pentru Suceava”, a declarat Claudiu Lăzurcă, care este student în anul I la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul USV.

Petru Ghervan cunoaște foarte bine calitățile lui Lăzurcă și se așteaptă ca acesta să devină un jucător important pe linia de 9 metri a universitarilor. „Claudiu este unul dintre cei mai talentați jucători pe care i-a produs handbalul sucevean în trecutul recent, după anul 2000 încoace. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la formarea și promovarea lui către handbalul de performanță, și mă refer aici la Răzvan Bernicu, care l-a avut elev la LPS Suceava, și Florin Ciubotariu, care l-a pregătit la CSM Botoșani. Este un handbalist important pentru linia de 9 metri, iar pe viitor poate să devină liderul viitoarei generații de jucători, una foarte talentată, care evoluează în prezent în Divizia A, pentru echipa secundă a clubului”, a precizat antrenorul celor de la CSU.