La finalul Sf. Liturghii oficiate joi, de Bobotează, în curtea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, i-a oferit primarului Ion Lungu o icoană a Sf. Ioan Botezătorul, în semn de mulțumire pentru sprijinul oferit Bisericii.

Chiar de a renunțat la predica pe care o pregătise, pentru a nu ține în zăpadă și vânt credincioșii veniți după apă sfințită, ÎPS Calinic a ținut să îi mulțumească în mod public primarului Ion Lungu pentru sprijinul acordat proiectelor Arhiepiscopiei și susținerea activităților religioase din municipiul Suceava.

„Îi dorim <La mulți ani> și primarului Ion Lungu, căruia țin să îi mulțumesc în prezența voastră pentru tot sprijinul și toată susținerea pe care le-a acordat în anul care a trecut, reușind astfel să facem câteva lucruri foarte importante pentru buna desfășurare a Bisericii”, a spus Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, care i-a înmânat o frumoasă icoană cu Sf. Ioan Botezătorul.

„Pentru că Ordinul Crucea Bucovinei i-a fost conferit la Mănăstirea Putna, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la Serbarea de la Putna, inițiată de Mihai Eminescu, acum ne-am gândit să-i oferim o icoană cu Sf. Ioan Botezătorul, ocrotitorul Excelenței Sale. Îi dorim La mulți ani, sănătate și să îl țină Dumnezeu să putem împlini lucrarea pe care ne-am propus-o aici, la Mănăstirea Sf. Ioan. Din primăvară vom începe lucrările de restaurare a întregului ansamblu. Vă mulțumim, Excelența voastră, și Sf. Ioan să vă ocrotească!”, a adăugat Înaltpreasfințitul Calinic.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților i-a mulțumit atât edilului sucevean, cât și președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Împreună cu primarul Ion Lungu am inițiat parcarea din spate și acum vă este mult mai comod să veniți aici, pentru că aveți unde lăsa mașinile, iar tot cu domnia sa și președintele CJ, Gheorghe Flutur, am inițiat construirea unui centru pastoral cultural, precum și alte lucrări pe care le avem în atenție”, a încheiat ÎPS Calinic scurta cuvântare de la finele Sfintei Liturghii.

Vineri, 7 ianuarie, este sărbătorit Soborul Sf. Ioan Botezătorul. Foarte mulţi români poartă numele de Ion, Ioan, Ioana (fie ca atare, fie în diferite variante: Ionel, Nelu, Ionică, Nică, Ionuţ, Onuţ, Ionela, Nela, Ionica, Oana s.m.a.), alcătuind cea mai bogată familie onomastică de la noi.