Grav incident în dimineața zilei de joi în zona centrală a municipiului Fălticeni. Un polițist local a fost lovit intenționat de un șofer care parcase neregulamentar. O patrulă formată din agenții Dumitru Mihai și Gavril Gherman se afla în jurul orei 9.30 pe strada Ion Creangă, în zona Policlinicii din Fălticeni, la sensul giratoriu de acolo. La un moment dat, cei doi au observat mai multe mașini care erau parcate neregulamentar în zona sensului giratoriu.

”Am discutat cu doi șoferi aflați la mașini, iar colegul meu a observat că un bărbat se îndreaptă spre un autoturism marca Audi care era parcat, de asemenea, neregulamentar. Șoferul a urcat în mașină și deși colegul i-a făcut semne să coboare geamul pentru a-l atenționa că nu parcase corect bărbatul de la volan a ignorat cu bună știință totul. A demarat în trombă și l-a lovit pe colegul meu la un picior”, a arătat polițistul local Dumitru Mihai.

Bărbatul lovit de mașină a fost transportat la spital, unde i s-au acordat îngrijiri de specialitate, după care medicii au decis că poate fi tratat la domiciliu. Între timp, mașina care l-a lovit pe polițistul local Gavril Gherman a fost dată în consemn, iar polițiștii din Fălticeni au reușit la scurt timp să dea de urma șoferului. Este vorba de Ioan Creangă, de 45 de ani, un bărbat din satul Jahalia, comuna Râșca. Acesta nu consumase băuturi alcoolice și avea toate documentele în regulă și din declarațiile sale singura sa intenție a fost cea de a scăpa de o amendă pentru parcare în loc nepermis. Și-a atins scopul și a scăpat de amendă, dar s-a ales cu dosar penal pentru ultraj.