Un tânăr în vârstă de 25 de ani a încasat una dintre cele mai mari pedepse pentru producerea unui accident mortal, în condițiile în care era și băut la volan.  Marius Ovidiu Vodă, de 25 de ani, din Cornu Luncii, a provocat un accident în centrul stațiunii Vatra Dornei, după ce a intrat cu mașina pe contrasens, iar judecătorii dorneni i-au aplicat o pedeapsă rezultantă de 5 ani și 2 luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Accidentul cu final tragic a avut loc în urmă cu aproximativ un an de zile, pe 24 ianuarie 2021.

În accident a murit un tânăr de numai 27 de ani, a cărui singură vină a fost aceea că se afla la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Cu puțin înaintea orei 8.00, Paul Cristian Sava, de loc din Argestru - Vatra Dornei, își ducea mama la serviciu. Nu a mai reușit acest lucru, și asta pentru că pe strada Mihai Eminescu, chiar în fața subunității de pompieri din Vatra Dornei, mașina în care se aflau cei doi, marca VW, a fost lovită violent de un Audi care venea din sens opus.

Mașina care circula cu mare viteză era condusă de Marius Ovidiu Vodă, de 25 de ani, din Cornu Luncii. Impactul dintre cele două mașini a fost extrem de puternic, iar tânărul din Vatra Dornei a decedat la scurt timp. Din accident a mai rezultat rănirea mamei tânărului care și-a pierdut viața, a unei tinere care se afla în mașina vitezomanului, dar și a acestuia din urmă.

Marius Ovidiu Vodă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Marius Ovidiu Vodă a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

Pentru ucidere din culpă a primit 4 ani de închisoare, 3 ani pentru conducere sub influența alcoolului, plus 6 luni pentru vătămare corporală din culpă.

În urma contopirii a rezultat pedeapsa totală de 5 ani și 2 luni de închisoare, în regim de detenție.

Tânărul a executat 83 de zile de arest preventiv, care vor fi scăzute din pedeapsa finală.

Tânărului i s-a impus și interdicția de a conduce autovehicule pe o perioadă de 4 ani.