Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Bilca, a fost arestat în lipsă de judecători, la propunerea procurorilor de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, în dosarul de contrabandă privind mai mulți suceveni din Vicovu de Sus și Bilca acuzați că făceau transporturi mari de țigări pe care le preluau din zona fâșiei verzi.

Dănuț Mucea nu a fost găsit la vremea perchezițiilor și acum fiind arestat tot în lipsă. Conform unor informații, acesta ar fi plecat peste ocean. Prin acest mandat de arestare, dacă va fi confirmat și de instanța superioară, tânărul din Bilca va putea fi dat în urmărire, inclusiv la nivel internațional.

Dănuț Mucea este acuzat de mai multe transporturi de țigări, printre care și cel pentru care a fost arestat Florin Nicolaică, din Rădăuți, aflat acum sub control judiciar. Este vorba de transportul de țigări ascunse în găleți cu var lavabil.

În luna mai a anului 2021, Dănuț Mucea ar fi preluat cantitatea de 4.870 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară, din apropiere de frontieră, pe care a transportat-o în incinta unei hale din zona șoselei de centură Rădăuți, utilizată de Florin Nicolaică, a rezultat din cercetări.  

Pe parcursul a două zile, țigările au fost băgate în 27 de găleți din material plastic de 25 de kilograme, care conțineau var lavabil. Concret, cartușele au fost introduse în găleți, au fost acoperite cu o folie din plastic, urmată de un strat de protecție de nisip și de var lavabil la suprafață. În acest mod, au sperat contrabandiștii, la eventualele controale, nimeni nu va bănui că în găleţi de var lavabil pot fi ascunse țigări. Microbuzul urma să ajungă în Anglia, însă, oprit la Suceava, țigările au fost descoperite și confiscate. Modul de acțiune a fost ingenios, fiind însă dejucat de structurile de combatere a crimei organizate.

Prejudiciul din acest caz este de peste 75.000 de lei. Fiecare găleată conținea în medie 18 cartușe de țigări.

Dănuț Mucea este acuzat de mai multe fapte de contrabandă calificată, dar și de patru fapte de conducere fără permis, în timp ce era monitorizat.

Mai mult, susțin procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, acesta a fost implicat și în trafic de migranți.

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.