Șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, prof. Grigore Bocanci, a fost informat cu privire la acuzațiile de la Școala Gimnazială „Vasile Bumbac” Costâna, structură a Școlii Gimnaziale Todirești, și de la Școala Gimnazială Bosanci, de către conducerile școlilor.

„Situațiile sunt foarte grave, atât în cazul domnului Chiseliță Vicențiu Dragomir, cât și în cazul doamnei Maria Podolac, ambii profesori fiind arestați pentru 30 de zile. Sunt două fapte condamnabile, practic de neînțeles, în care poliția și procuratura își  vor exercita atribuțiile”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Acesta a completat că echipe de control ale IȘJ Suceava vor realiza anchete la sediul celor două unități de învățământ, în cursul săptămânii viitoare. „Vor fi verificate și examenele psihologice susținute de către cei doi profesori la începutul anului școlar. De asemenea, la nivelul școlilor vor fi realizate cercetări de către comisiile de disciplină”, a mai transmis șeful IȘJ Suceava.

Am aflat de la reprezentanții IȘJ și faptul că la Costâna, ancheta inspectoratului este în desfășurare, „joi a fost o echipă de control la unitatea de învățământ, dar nu s-a putut lua legătura cu profesorul inculpat, deoarece își luase concediu fără plată”. Inspectoratul Școlar Județean Suceava, prin purtătorul de cuvânt Ioan Cezar Anuței, dă asigurări că „va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații, conform legislației în vigoare”.