Un bărbat care a mers la schi de tură în munții Călimani și-a găsit sfârșitul în noaptea de vineri spre sâmbătă. El a fost găsit la doar 200 de metri de stația meteo Rețitiș, după ce prietenii acestuia au cerut sprijinul echipelor de salvamontiști. Bărbatul era din Arad, iar aseară, în jurul orei 17.00, a vorbit cu un prieten, căruia i-a spus că este în apropierea stației meteo. Cunoscuții au stat liniștiți peste noapte, dar sâmbătă dimineață l-au sunat de mai multe ori. Cum cel apelat nu răspundea s-au gândit la ce e mai rău și au alertat Serviciul Salvamont. În căutarea sa au fost trimise echipe de salvamontiști din Suceava, Mureș și Harghita, iar la scurt timp după ce acestea au ajuns în zona unde se bănuia că ar fi corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit. Era înghețat la o altitudine de circa 2.000 de metri, după o noapte petrecută în ger și pe un vânt puternic.

Salvamontiștii urmau să stabilească de comun acord cu polițiștii cum vor putea prelua trupul pentru transport și cum se va face recuperarea și transportului lui, terestru sau cu sprijinul unui elicopter.

”Știm și înțelegem că a merge pe munte singur este tot o formă de manifestare a pasiunilor și dragostei pentru munte, dar, ținând cont de problemele ce pot apărea, nu recomandăm drumețiile solitare”, este mesajul transmis de Serviciul Salvamont Suceava.