Aula Colegiului Național ,,Petru Rareș” Suceava  (CNPR SV) a găzduit joi, 14 aprilie, lansarea memoratorului ,,Mate la pătrat”, creat de Roberta Savin, președintele Consiliului Școlar al Elevilor CNPR SV,  elevă în clasa a XII-a. La prezentare au luat parte elevi ai diferitelor licee, dar și consilierul educativ prof. Laura Salciuc și prof. David Manuela. Pe parcursul acestei lansări, elevii prezenți au aflat atât care este drumul de la nesiguranță la reușită prin diferite tehnici de îmbunătățire a stilul de învățare, cât și povestea din spatele acestui material.

Profesorii coordonatori au explicat că memoratorul se adresează în special elevilor aflați în an terminal, sub presiunea probei de bacalaureat, reprezentând o nouă perspectivă asupra abordării subiectelor acestui examen printr-o formă atipică, cu teorie structurată și exerciții cu un design aparte.

Activitatea desfășurată a primit un feedback pozitiv din partea participanților, care au mărturisit că acest material îi va ajuta să își îmbunătățească abilitățile de învățare la matematică.