Municipiul Suceava a fost înscris în competiția „Destinația anului 2022”, prezentată de Prima TV și susținută de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului împreună cu Alianța Pentru Turism.

Perioada de nominalizare de către public a destinațiilor preferate s-a încheiat, urmând să fie decisă cea mai frumoasă destinație în fiecare din cele trei mari provincii istorice. Cei peste 21.000 de români care au nominalizat destinația lor preferată pe www.destinatiaanului.ro au adus în atenția juriului peste 150 de locuri minunate, dintre care Suceava se află în top 20, ca număr de nominalizări.

Destinațiile din regiunea Transilvaniei (incluzând Banatul, Crișana și Maramureșul) au atras nu mai puțin de 54% din totalul de nominalizări. Destinațiile din sudul țării (Muntenia, Oltenia și Dobrogea) au primit 27% din total, iar cele din Moldova și Bucovina 18%.

Fiecare destinație finalistă va fi vizitată de Gianina Corondan și echipa de filmare Destinația Anului care va realiza emisiuni de promovare TV și online. Dintre acestea se va desemna Destinația Anului 2022 prin votul publicului și al juriului.

„Nu ne așteptăm să luăm în acest an titlul de „Destinația anului în turism”, deși suntem destinație europeană de excelență și avem atuurile noastre: Cetatea de Scaun, muzeele, bisericile, patrimoniul medieval, zonele de agrement. Suceava se înscrie ca perspectivă să devină un „Smart City”, a luat și un premiu în acest sens săptămâna trecută. Cred în această strategie de turism, în atuurile pe care noi le avem, brandul Bucovina, Suceava – poartă de intrare în Bucovina, dar și faptul că aici se poate face atât turism de patrimoniu, cultural, ecumenic, de agrement, dar și de cumpărături”, a spus primarul Ion Lungu.

În același timp, el a subliniat faptul că prin participarea la competiție, dar și prin realizarea obiectivelor propuse în strategia de turism, sunt șanse ca gradul de atractivitate turistică a orașului să crească, astfel urmând să fie atrași mai mulți turiști în oraș, ceea ce duce și la o dezvoltare economică, efectele benefice fiind resimțite inclusiv de populație.