Un tânăr în vârstă de 35 de ani, din Dornești, s-a ales cu o reducere importantă a pedepsei în cazul unor fapte grave, viol și tâlhărie comise asupra unei bătrâne atacate în casă. Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului și i-a redus pedeapsa de la 8 ani de închisoare, la pedeapsa rezultantă principală de 5 ani și 8 luni de închisoare, sentința fiind definitivă.

În seara zilei de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, Ilie Cristinel Marcu a forțat fereastra locuinței și a pătruns în camera unde se afla o femeie în vârstă de 65 de ani.

Din ancheta polițiștilor și a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a rezultat că, după ce i-a acoperit gura cu mâinile și a trântit-o pe pat, atacatorul a întreținut relații sexuale normale și anale cu vârstnica, iar la plecare a furat telefonul mobil marca Samsung, dar și alte bunuri din locuință. În baza informațiilor pe care le-au obținut, anchetatorii au solicitat un mandat de percheziție la domiciliul suspectului. Cu acest prilej a fost găsit telefonul mobil marca Samsung aparținând persoanei vătămate, dar și obiecte de vestimentație purtate de către autor la momentul comiterii faptelor. Așadar, fapta a fost probată fără dubii.

Conform deciziei instanței, individul ar trebui să-i achite victimei și 25.000 de lei daune morale. 

Ilie Cristinel Marcu este din Dornești, iar în cursul anului 2009 a fost implicat într-un alt caz penal. Este vorba de o tâlhărie și un furt: împreună cu un alt individ, l-a deposedat pe un adolescent de un telefon mobil și un MP4. Ulterior, acesta a fost condamnat de instanțele de judecată.