Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe un tânăr în vârstă de aproximativ 25 de ani, trimis în judecată pentru furtul a cinci mașini și fapte repetate de conducere fără permis, la o pedeapsă rezultantă de 6 ani și 9 luni de închisoare. Pedeapsa poate părea mare, însă este vorba de fapte cumulate și de un infractor recidivist. 

În iulie 2019, poliţiştii au reuşit identificarea şi prinderea a trei fraţi din comuna Muşeniţa, care în ultimele săptămâni furaseră mai multe autoturisme din zona oraşului Siret.

În cursul cercetărilor întreprinse, poliţiştii au reuşit să adune probe despre comiterea a cel puţin şase furturi de maşini.
Cercetările au demarat în acest caz în urma unei plângeri depuse de către un bărbat de 68 de ani, din Siret, care a sesizat faptul că îi dispăruse maşina parcată pe o stradă din oraş. În urma căutărilor întreprinse în aceeaşi zi, au fost obţinute informaţii care au dus la identificarea unui autoturism VW Passat care se afla abandonat în zona denumită ”Pârâul Rusului” din comuna Frătăuţii Noi, în vecinătatea comunei Muşeniţa, pe un drum agricol.

Remus Nicolae Marcu a fost pus sub acuzare pentru comiterea a cinci furturi de mașini. Acesta a condus mașinile furate, fără a fi posesor de permis de conducere.

În timp ce se afla sub control judiciar, același Marcu a condus o maşină fără a avea permis de conducere şi a fugit de poliţişti.

Respectivul, Nicolae Remus Marcu, nu avea voie nici măcar să părăsească localitatea Muşeniţa, conform controlului judiciar, însă a fost reperat de poliţişti în trafic la Dorneşti. 

Faptele s-au adunat, iar inculpatul a ajuns acum la pedeapsa rezultantă de 6 ani și 9 luni de închisoare.

Sentința Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.