În data de 1 iunie 2022 la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf Andrei Gura Humorului elevii au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului participând la activitatea „Curcubeul copilăriei”, activitatea  parte din  Proiectul educativ „Antidot Pentru Bullying- Fii Un Prieten Nu Un Agresor!” în parteneriat cu Centrul Servicii Multifuncționale Pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului și Poliția de  Proximitate Gura Humorului.

Într-o atmosferă de sărbătoare elevii claselor primare și gimnaziale susținuți de elevi voluntari de la clasele de profesională au desfășurat diverse activități sportive, întreceri, pictură, dans, activități care au înseninat ziua elevilor prin voie bună și mesaje pozitive și care constituie instrumente practice de sprijin și intervenție  în diminuarea fenomenului de bullying în școală. Fiecare clasă participantă a realizat o planșă cu mesaje pozitive care să  promoveze o atitudine pozitivă de colaborare și înțelegere în rândul elevilor. În deschiderea activității elevii au participat la Concursul  - Traseu aplicativ distractiv – ”Hai să fim prieteni!” realizat pe grupe de vârstă, apoi au asistat la „Parada antibullying” organizată de elevii de la CSMPCAD,  paradă de promovare a mesajelor antibullying. În spiritul cooperării elevii au realizat împreună un  banner de publicitate „Zeci de palme colorate” – cu amprenta palmelor pe  banner-ul proiectului  Antidot Pentru Bullying – Fii Un Prieten -Nu Un Agresor !”. Activitatea a continuat cu muzică, dans, voie bună. În încheierea activității elevii au prezentat mesajele pozitive pentru fiecare clasă și  au fost premiați. Pe acordurile imnului școlii  „Totul va fi bine”  - Smiley –  elevii au primit baloane colorate și au lansat lampioane.

Activitatea a fost coordonată de doamna prof. Poclitaru Cătălina împreună cu echipa de proiect profesori  Mihăilă Daniela, Tofan Simona, Strugariu Mariana, Sabin Rybanna Elena, Culidiuc Militina, Sîrbu Gabriela,  Strugariu Cezar,  Istrate Isabella Maria și  pedagog  Zbîrcea Petru.  Reușita proiectului a fost asigurată și de participare partenerilor de la   Centrul Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate  Gura Humorului director Pintilie Mihaela,  coordonator personal de specialitate Ulici Maria, psiholog Maxim Mirela și psiholog Popovici Lorena.

Proiectul a fost un succes și a contribuit la stabilirea unor relații de prietenie și dezvoltarea spiritului de echipă între elevii școlii cât și la   consolidarea unui  comportament  prietenos și adecvat între colegi.

 

Prof. Istrate Isabella