Conferința teritorială ordinară a Filialei Nord-Est a Ordinului Arhitecților din România (OAR), formată din arhitecții aparținând județelor Suceava și Botoșani, a avut loc  recent, principalul obiectiv fiind alegerea noilor structuri de conducere a organizației.

Conferința a avut loc în sala ”Aula Magna” a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Au fost alese noile organisme de conducere ale Filialei, pentru mandatul 2022 – 2026, respectiv președintele, Consiliul Teritorial, candidații pentru Consiliul Național, componenta Comisiei de disciplină și de cenzori, precum și delegații la Conferința Națională care va avea loc în zilele de 2-3 iulie la București.

În funcția de președinte al Filialei Nord-Est a OAR, pentru următorii 4 ani, a fost ales arhitectul Constantin Gorcea.

De asemenea a fost ales Consiliul Teritorial, din care a fost desemnat ulterior noul Colegiu Director, format din arhitecții suceveni Ion Andriu și Alexandru Oltean, precum și Mihai Tulbure din județul Botoșani, care vor avea funcția de vicepreședinte, iar arhitectul Mircea Curteanu, din județul Botoșani, va fi trezorierul Filialei.

Colegiul Director va fi susținut în activitatea sa de ceilalti membri aleși ai Consiliului Teritorial, respectiv Iulia Cosovanu, Elena Hison, Corina Roncea și Simona Zhang Han-Lu, Bogdan Constantin Adomniței, Constantin Haralamb și Dan Sandu.

Au fost desemnați și candidații pentru viitorul mandat al Consiliului Național, respectiv arhitecții Florin Manole, Corina Roncea și Constantin Haralamb. De asemenea, au fost desemnați și cei 11 delegați ai Filialei Nord-Est a OAR, la Conferința Națională care va avea loc la București în 2-3 iulie 2022, precum și componența Comisiei teritoriale de disciplină, condusă de Roxana-Doina Andrieș.

Ordinul Arhitecților din România cuprinde în prezent circa unsprezece mii de membri, arhitecți și conductori arhitecți, din care 225 de membri aparțin Filialei Nord-Est. Structura reprezintă o organizație profesională, independentă, nonprofit, autonomă, apolitică şi de interes public, care are drept scop principal organizarea și exercitarea profesiei de architect și funcționează în condițiile stabilite de Legea 184/2001, fiind afiliată la Uniunea Internațională a Arhitecților.