Municipalitatea suceveană are alocată în bugetul pe 2022 suma de 10 milioane de lei pentru reparații stradale, dar lucrările care vor putea fi făcute, dacă există și forță de muncă, se vor înjumătăți comparativ cu cât și-a propus la început de an.
Această situație apare ca urmare a scumpirilor masive din piață, îndeosebi în domeniul materialelor de construcții, încât la licitația organizată pentru contractarea serviciilor de reparații stradale, costurile sunt aproape duble.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri că noul contract de reparații stradale a fost adjudecat de asocierea firmelor FlorConstruct, SUCT și Autotehnorom. La licitație au fost depuse două oferte, dar a doua, tot a unei asocieri de firme, a fost descalificată.
Tarifele din noul contract, care urmează să fie semnat, sunt în medie cu 85% mai mari decât cele de anul trecut.
„Sperăm să reparăm cât mai multe străzi din cele pe care le avem pe lista de priorități. La acest contract vorbim doar de reparații. Vom mai avea și alte lucrări, dar pe investiții, sunt cinci străzi care sunt scoase la licitație, iar una trebuie să se finalizeze chiar în aceste zile - strada Dragomirna”, a spus Ion Lungu.
La începutul anului, când prețurile „erau încă normale”, după cum s-a exprimat edilul sucevean, municipalitatea avea în plan să repare 50 de străzi. O parte vor rămâne ca prioritate pe anul viitor.
„Este clar că trebuie să ne restabilim prioritățile la reparații străzi. Din păcate, vom putea face jumătate din cât ne-am propus, având în vedere că s-au dublat prețurile”, a spus Ion Lungu, care a explicat că suma alocată în buget, la începutul anului, nu poate fi modificată fără a fi organizată o nouă licitație, adică să se piardă timp cel puțin până în toamnă, fără a se face lucrările așteptate de mulți suceveni.
Comentarii