Ruslan Lutytskyi, ucraineanul în vârstă de 30 de ani care a provocat accidentul extrem de grav de la Ipotești în urma căruia două persoane, soț și soție, au ajuns la spital, bărbatul în stare foarte gravă, rămâne după gratii. Cererea sa de a fi pus în libertate a fost analizată de un complet de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava, care a decis că ucraineanul trebuie să stea, în continuare, în arest preventiv. Ruslan Lutytskyi a fost reținut marți după-amiază pentru o perioadă de 24 de ore, iar miercuri a fost prezentat unui magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul a considerat că sunt întrunite elemente pentru emiterea unui mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Ucraineanul care avea o alcoolemie de 2,17 la mie în sânge mai este cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Sâmbătă seară, pe 4 iunie, autoturismul condus de Ruslan Lutytskyi, înmatriculat în Ucraina, în timp ce se deplasa pe DJ 208A din Ipotești, dinspre Suceava către Bosanci, a efectuat o depășire hazardată care a condus la accidentul extrem de grav. Șoferul băut și imprudent a depășit un Ford Focus, dar nu a observat că din sens opus circula regulamentar un alt autovehicul, marca Dacia Logan. Șoferul acestuia, un bărbat de 42 de ani, din Ipotești, intenționa să intre către poarta propriei locuințe, moment în care mașina a fost lovită violent de cea condusă de ucrainean. Din impact, autoturismul marca Dacia Logan a fost aruncat în gard, iar apoi s-a oprit pe marginea drumului. În Loganul care a fost lovit chiar în fața casei proprietarului se afla întreaga familie, soț, soție și o fată minoră.

Cătălin Ionuț Hostiuc, în vârstă de 42 de ani, din Ipotești, șoferul Daciei Logan, se află în stare gravă, în comă, cu prognostic rezervat. Tot în spital, cu leziuni serioase, este și soția acestuia. Ea a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral nivel mediu, fracturi multiple de bazin, fractură humerus drept. Internat pe secția neurochirurgie a rămas și un ucrainean de 25 de ani, care se afla pe scaunul din dreapta fața al autoturismului marca Mitsubishi Outlander, care a provocat teribilul accident de sâmbătă seară. Acesta a suferit fracturi la nivelul coloanei cervicale.

După coliziunea dintre Mitsubishi și Dacia Logan, la spital a ajuns și fiica minoră a familiei lovite de ghinion. A fost tratată în Unitatea Primire Urgențe, iar apoi i s-a permis să plece acasă. Cel mai puțin șifonat a ieșit șoferul ucrainean, care a refuzat să fie transportat la spital pentru îngrijiri medicale și a ajuns la Urgențe doar pentru a-i fi recoltate probe de sânge.