14 donatori onorifici ai Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, care au între 50 și 100 de donări de sânge în prezent, vor fi sărbătoriți de Fundația Umanitară Nord 2001 Sânge pentru România chiar pe 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. „Ei sunt eroii noștri, ai tuturor, și le mulțumim din suflet pentru gestul nobil. Pe 14 iunie, sărbătorim empatia și implicarea celor sănătoși în salvarea vieților semenilor aflați în dificultate. Sărbătorim eroii care dăruiesc viață prin sângele lor prețios”, au spus reprezentanții Fundației Umanitare Nord 2001 Sânge pentru România, care, la fel ca și în anii trecuți, dorește să marcheze această zi importantă, alături de Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava.

„Chiar dacă scopul principal al zilei de 14 iunie a fost acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge şi de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze, obiectivul zilei este nu neapărat de a atrage un număr mare de donatori, deși ar fi de dorit, cât de a-i sărbători pe cei care donează sânge în mod voluntar, regulat, fără vreo recompensă, decât aceea sufletească - că au ajutat la salvarea a milioane de vieţi, și continuă să o facă. Astfel, pe data de 14 iunie vom sărbători 14 donatori onorifici ai Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava. Pe lângă festivitatea de recompensare a donatorilor onorifici, Sânge pentru România va acorda premii sub formă de voucher și pachete cu alimente tuturor persoanelor venite pentru a dona în data de 14 iunie, iar partenerul nostru Lapterra îi va răsfăța cu dulciuri”, a fost mesajul Fundației Umanitare Nord 2001 Sânge pentru România.

 

Evenimentul are loc cu ajutorul sponsorilor Padrino, Romedia, Egger, Bazzil, Băcănia Boierească.

·        Responsabilitate

Se știe că sângele este vital în procesul vieții. Acesta nu poate fi produs sau cumpărat și toate actele medicale și sănătatea bolnavilor sunt dependente de acesta, dependente de decizia fiecăruia dintre noi de a dona, de a salva și a contribui la viața celorlalți. Nevoia de sânge în lume este din ce în ce mai mare, iar stocurile sunt aproape inexistente. Este esenţial să ne responsabilizăm pe tema donării de sânge. „În orice moment, cel puţin o persoană are nevoie de sânge pentru a putea supravieţui. Această persoană poţi fi tu, copilul tău, prietenul tău sau un necunoscut. Viaţa fiecăruia dintre noi poate depinde la un moment dat de generozitatea semenilor noștri, de acest gest altruist de donare de sânge. Este vital să conștientizăm importanța acestui act și să luăm decizia de a deveni donatorii de azi pentru nevoile de sânge de mâine. Pe 14 iunie ne unește iubirea față de aproapele nostru, ne unește sângele care ne curge prin vene, ne unește dorința de a fi părtași la salvarea de vieți și vă așteptăm la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava”, au concluzionat organizatorii evenimentului de pe 14 iunie 2022. Mai multe detalii și informații legate de procesul de donare de sânge, condițiile minime necesare a fi îndeplinite, beneficiile pentru donator și pacient, le găsiți și pe site-ul Fundației Umanitare Nord 2001 Sânge pentru România, www.sangepentruromania.ro.