Aproximativ 94.312 suceveni cu venituri mici vor primi tichete sociale, în cadrul programului „Sprijin pentru România. Subprefectul de Suceava Florin Sinescu și directorul Oficiului Județean de Poștă Suceava Nicolai Costrîș au analizat, miercuri, capacitatea de distribuire a acestor tichete pe suport electronic, persoanelor vulnerabile din județ.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectură, din numărul total de beneficiari, 66.959 sunt pensionari ai sistemului public de pensii, pensionari aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei. Alți 17.343 de beneficiari sunt copii şi adulţi încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei. Vor mai primi tichete 3.153 de familii cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 761 de familii monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 6.096 familii care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, pot beneficia de acest sprijin și persoanele fără adăpost în condițiile reglementate de prevederile legale în vigoare, dar care până în acest moment nu au fost identificate la nivelul județului Suceava.

În Programul ”Sprijin pentru România” tichetele sociale au o valoare de 250 lei și sunt acordate o dată la două luni. Încărcarea primelor sume pe card se va face „imediat după predarea către beneficiar a cardului și confirmarea de predare in sistemul informatic”, urmând ca în alte trei tranșe să se încarce sumele cuvenite până la sfârșitul anului 2022, se arată în comunicat.

În aceste zile se tipăresc tichetele sociale pe suport electronic, urmând ca distribuirea către beneficiari să se realizeze imediat după ce vor ajunge in județul Suceava, cel mai probabil începând din data de 15 iunie a.c., și se va face prin cele 196 de subunități poștale județene, deservite de 600 de salariați.

 „Din informațiile primite atât de la societatea care asigură emiterea tichetelor electronice, cât și de la directorul Oficiul Județean de Poștă Suceava, suntem pregătiți și vom asigura distribuirea în cel mai scurt timp a cardurilor, astfel încât cele peste 94.000 de persoane vulnerabile identificate la nivelul județului să beneficieze de acest sprijin acordat de Guvernul României”, a declarat subprefectul Florin Sinescu.