Șoferul unui autoturism marca BMW a ajuns în arest preventiv după un incident în care a fost implicat în urmă cu zece zile.

În ziua de 29 mai 2022, în jurul orei 22.20, în timp ce conducea autovehiculul pe DN17, pe raza localităţii Păltinoasa, bărbatul a depășit un Audi A4 care circula în aceeași direcție, dar nu a calculat suficient de bine distanța și a lovit autoturismul în cauză. În mod normal, ar fi trebuit să oprească pentru soluționarea amiabilă a cauzei. Știindu-se cu musca pe căciulă, a preferat să încerce o scăpare cu fuga. Șoferița autoturismului marca Audi A4 nu i-a dat nici o șansă. A sunat la 112 și a solicitat sprijinul polițiștilor, iar între timp a plecat în urmărirea BMW-ului care mergea spre Gura Humorului.

Fugarul nu a ajuns prea departe, și asta pentru că a ieșit de pe șosea, a intrat într-un soclu din beton al unui panou publicitar, unde s-a și oprit. La fața locului a ajuns un echipaj al Poliției Gura Humorului, ocazie cu care s-a stabilit că BMW-ul era condus de Alexandru Popescu, de 29 de ani, din Drăgoiești. Imediat s-a aflat și motivul pentru care dorea să scape cu fuga: nu avea permis de conducere și, în plus, consumase și băuturi alcoolice. Aparatul etilotest cu care s-a făcut verificarea a indicat o valoare de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, probele de sânge care i-au fost prelevate au arătat o alcoolemie de 2,61 la mie. Bărbatul a fost mai întâi reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au făcut și precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.