Parteneri europeni din Germania, România, Italia, Irlanda, Slovenia și Grecia s-au reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Suceava, la sediul Asociației Consultanților în Dezvoltare Comunitară, acolo unde s-a desfășurat cea de-a doua mobilitate transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ Digi – Lance4SE.

Lansat la sfârșitul anului trecut, proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni, de către organizația aplicantă din Germania – Ostfalia Hochschule Fuer Angewandte Wissenschaft En Hochschule Braunschweig Wolfenbuttel, în parteneriat cu Asociația ACDC (România), Duemilauno Agenzia Sociale (Italia), Gifted Ireland (Irlanda), UPI (Slovenia) și Koispe Diadromes (Grecia).

Digi – Lance4SE, după cum ne-au spus organizatorii, vizează dezvoltarea, implementarea și testarea unei noi abordări pentru a promova creativitatea, gândirea antreprenorială și soluțiile digitale pentru inovare socială, care să permită adulților să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților din care fac parte. Principalul scop este acela de a-i ajuta pe educatori și formatori să își dezvolte competențele, prin intermediul unor metode care au în centru antreprenoriatul social, folosind instrumente digitale, și un program de training pentru aceștia, însoțit de un material tip „Innovation Book”. Partenerii vor conlucra pentru crearea unor ghiduri și materiale educaționale, utile antreprenorilor din sectorul social, cât și a unui curs online destinat acestora.

Pe parcursul zilelor de 23 și 24 iunie, delegații au discutat despre partea administrativă legată de implementarea proiectului și viitorii pași necesari pentru crearea și implementarea acestor resurse.

Vizita de lucru a cuprins și o componentă culturală, iar astfel, invitații s-au deplasat la centrul de echitație „Pe cai la Mitoc”, un exemplu de întreprindere socială din județul nostru. Aflați în zonă, aceștia au descoperit și istoricul Mănăstirii Dragomirna, printr-un tur ghidat, tradus în limba engleză.

Pentru mai multe informații legate de acest proiect, persoana de contact din cadrul Asociației ACDC este Ionuț Ruști – coordonator proiecte, tel: 0230.524.128, e-mail: acdcassociation@gmail.com. Informații suplimentare se regăsesc și pe pagina de Facebook Asociația ACDC România.