Spitalul Municipal Rădăuți a notificat Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava că în perioada 27 iunie - 11 iulie a.c. va trimite la această unitate medicală toate urgențele cardiologice. Managerul interimar al spitalului din Rădăuți, dr. Flavius Sima, a declarat, marți, că singurul medic cardiolog pe care îl are instituția medicală pe care o conduce este în concediu, astfel încât nu pot fi asigurate cazurile de urgență majoră, de genul suspiciunilor de infarct miocardic acut, de exemplu. 

O altă secție care a avut probleme cu asigurarea personalului, Psihiatria, se va redeschide de la 1 iulie. Dr. Sima a afirmat că la Psihiatrie se vor relua internările continue, iar gărzile se vor face în format mixt - jumătate de lună fizic, la spital, și jumătate de lună de la domiciliu. În secție vor lucra doi medici psihiatri titulari și un medic psihiatru care vine din sistemul medical privat, de la Fălticeni.

Conform managerului Flaviu Sima, toate secțiile spitalului au schema de personal completată la minimum, ceea ce face ca el însuși să-și continue activitatea medicală la ATI. „Fac 8 gărzi pe lună la ATI pentru a putea asigura continuitatea activității în secție”, a precizat dr. Sima.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dimitrie Siriopol, a declarat că activitatea de gardă la compartimentul de Cardiologie intervențională pentru programul de infarct miocardic acut se desfășoară normal, acoperind cazurile care se prezintă, atât în timpul programului de lucru, cât și extra program.