Trei candidați s-au înscris astăzi, în ultima zi, la concursul pentru funcția de manager al Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Este vorba despre actualul manager interimar, dr. Alexandru Calancea, avocatul Traian Andronachi și economistul Dorin Tibeică, ultimii doi foști manageri ai Spitalului Municipal Rădăuți.

Înscrierile se încheie luni, 25 iulie, la ora 15.30. În perioada 26 iulie – 1 august are loc verificarea îndeplinirii condițiilor de participare (etapă eliminatorie): 26-28 iulie - verificarea dosarelor, 28 iulie – afișarea rezultatelor verificării dosarelor, data de 29 iulie este alocată contestațiilor la verificarea dosarelor, iar pe 1 august se vor afișa rezultatele la contestații. În data de 2 august pe site-ul spitalului vor fi publicate proiectele de management ale candidaților, pe 8 august, de la ora 11.00, candidații își vor susține public proiectele de management, pe 9 august se vor afișa rezultatele. Eventualele contestații se pot face până pe 10 august, pe 12 august se soluționează contestațiile, iar pe 12 august vor fi afișate rezultatele finale.

Conform deciziei CA, susținerea proiectului de management de către candidați, care va avea loc în data de 8 august a.c., la sediul spitalului, va fi publică. Atât jurnaliștii, cât și orice persoană interesată vor putea asista, cu condiția ca în prealabil să-și anunțe intenția prin email, la adresa concursmanager@spjsv.ro până la data de 6 august, ora 11.00.  În email se vor preciza numele și prenumele persoanei interesate, precum și întrebările propuse a fi adresate fiecărui candidat în legătură cu proiectul de management. „Nu se adresează candidatului întrebări referitoare la opiniile sale politice, activitatea sindicală, etnie, religie, sex, stare materială și origine socială”, se precizează în hotărârea Consiliului de Administrație. Participarea persoanelor interesate se va face după primirea acceptului din partea comisiei de concurs, cu cel puțin 24 de ore înaintea susținerii publice a proiectelor de management.

La concurs s-au putut înscrie absolvenți de medicină, economiști și juriști, care au absolvit cursuri de management și/ sau de management sanitar sau au masterat/doctorat în management sanitar, cu minimum 2 ani vechime în posturi cu studii universitare de lungă durată. Printre documentele necesare în dosarul de înscriere a candidaților se numără declarații pe propria răspundere că n-au colaborat cu Securitatea înainte de 1989, că proiectul de management este conceput și realizat integral de candidat și că în ultimii 3 ani candidatul nu a fost în stare de conflict de interese ori de incompatibilitate, constată de instituția competentă.

Comisia de concurs îl are ca președinte pe consilierul județean Ioan Bădeliță, care este și președintele CA din spital; membri sunt prof. dr. Andrei Ștefan Neștian și dr. Mihai Adrian Mleșnițe, iar secretar Gabriela Crihan. Comisia de soluționare a contestațiilor este formată din dr. Rodica Andriescu, președinte, dr. Liviu Stafie și dr. Florentina Ligia Furtunescu, membri și Firuța Bosancu - secretar.