Accidentul petrecut la începutul lunii iunie, la Ipotești, când un ucrainean beat la volan a intrat violent în autoturismul Dacia Logan în care se afla o familie din comună, s-a soldat, în cele din urmă, cu o tragedie. 

Cătălin Ionuț Hostiuc, în vârstă de 42 de ani, din Ipotești, a murit în seara zilei de 24 iulie, la Spitalul Județean Suceava. Bărbatul era în comă, în stare extrem de gravă, din ziua accidentului.

Pe 4 iunie, autoturismul condus de Ruslan Lutytskyi, înmatriculat în Ucraina, în timp ce se deplasa pe DJ 208A din Ipotești, dinspre Suceava către Bosanci, a efectuat o depășire hazardată care a condus la accidentul extrem de grav. Șoferul băut și imprudent a depășit un Ford Focus, dar nu a observat că din sens opus circula regulamentar un alt autovehicul, marca Dacia Logan. Șoferul acestuia, un bărbat de 42 de ani, din Ipotești, intenționa să intre către poarta propriei locuințe, moment în care mașina a fost lovită violent de cea condusă de ucrainean. Din impact, autoturismul marca Dacia Logan a fost aruncat în gard, iar apoi s-a oprit pe marginea drumului. În Loganul care a fost lovit chiar în fața casei proprietarului se afla întreaga familie, soț, soție și o fată minoră.

Toți ocupanții Daciei au suferit leziuni, însă bărbatul de departe pe cele mai grave.

Ucraineanul care avea o alcoolemie de 2,17 la mie în sânge a fost arestat preventiv, însă recent, acum câteva zile, Tribunalul Suceava a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar.

Ucraineanul este cercetat în continuare pentru comiterea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și ”vătămare corporală din culpă”, plus, mai nou, infracțiunea de ucidere din culpă.