Un tânăr șofer care a accidentat mortal un bărbat pe trecerea de pietoni, în Rădăuți, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Rădăuți la o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Judecătorii au decis că pedeapsa poate fi suspendată condiționat, pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni. Curtea de Apel a confirmat definitiv această pedeapsă, vineri, 22 iulie, astfel că a rămas definitivă.

 

Deși accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni, iar cea mai mare parte din culpă este evident a șoferului, cazul are și unele particularități, în sensul că pietonul, beat, a traversat imprudent și era și greu de văzut.  

Pe 13 martie 2018, în jurul orei 18.30, Tudorel Gafencu, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Rădăuţi, în timp ce conducea autoturismul BMW pe strada Ştefan cel Mare din localitatea de domiciliu, având direcţia de deplasare dinspre centrul orașului spre comuna Marginea, a ajuns la trecerea pentru pietoni din faţa localului „La doi cocoşi”, l-a surprins şi accidentat pe un localnic în vârstă de 57 de ani, care traversa regulamentar, pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj. În urma impactului a rezultat decesul pietonului.