Fundația Umanitară „Nord 2001” – Sânge pentru România a demarat recent o campanie de strângere de fonduri pentru un copil în vârstă de 13 ani care are nevoie de recuperare și tratament după două operații pe creier.

Este vorba de Alexandru Felix Danciu, elev în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială Nr. 6 Burdujeni-Sat, care a avut o tumoră pe creier ce i-a pus viața în pericol. După intervențiile chirurgicale pe care copilul le-a suportat în luna februarie, la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” și Spitalul de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu”, ambele din Iași, Alexandru poate să spună că medicii i-au salvat viața. Tumora i-a fost complet extirpată, însă medicii i-au recomandat medicație permanentă, un regim alimentar special și un program de recuperare.

·        Salvat de doctori

Alexandru provine dintr-o familie nevoiașă. Elevul locuiește cu mama și bunica, într-o casă mică, cu multe lipsuri, din Burdujeni-Sat. Mama lui Alexandru, Maria Anton, povestea cu câteva luni în urmă: „Alex era un copil vesel și și-a pierdut dintr-odată din energie. N-a avut niciun fel de simptome. Venea de la școală și se plângea că-l dor ochii și capul după ce se concentra la tablă. M-am gândit că e vorba despre programul încărcat, dar apoi a căzut complet din picioare și dormea oriunde îl puneai. La spital i s-a descoperit o tumoare. Acum sunt fericită și vreau să mulțumesc tuturor că mi-au salvat copilul, de la doctori până la infirmiere”.

·        Alexandru își dorește o cameră a lui, un colț mobilat unde să stea liniștit, să învețe

Voluntarii de la Fundația Umanitară „Nord 2001” – Sânge pentru România ne-au spus că Alexandru este un băiat cuminte, bun la învățătură, un copil credincios, care merge mereu la slujbele religioase. Alex consideră că ceea ce i s-a întâmplat este doar o lecție dată de divinitate, pentru a-l face mai puternic. Urgențele cele mai mari pentru Alex sunt legate de nevoia de tratament permanent și de nevoia de gimnastică medicală, pentru a se putea recupera în urma operațiilor. „Alex crede în oameni și în ajutorul pe care aceștia i-l pot oferi. Și-ar dori din toată inima să aibă o cameră a lui, un colț mobilat unde să stea liniștit, să învețe. Familia are nevoie de un frigider și de un aragaz. De asemenea, băiatul ar trebui să meargă la dentist. Singur nu poate (trebui să-l însoțească mama sau bunica) și costurile sunt destul de mari, peste ce poate să-i ofere familia. Condițiile în care familia își duce existența sunt extrem de dure, însă sunt niște luptători, sunt uniți și vor să meargă mai departe așa cum pot, doar pentru ca Alexandru să se recupereze cât mai bine. Pentru toți cei care doresc să îi dea o mână de ajutor lui Alex și familiei sale, Fundația Umanitară Nord 2001 pune la dispoziție câteva conturi”, transmit inițiatorii campaniei umanitare.

·        Să-l ajutăm pe Alexandru!

Nu ezitați să-l ajutați pe Alexandru. I s-a dat o nouă șansă la viață. Să-l ajutăm, împreună, să nu irosească această șansă. Nu se poate descurca singur. Are nevoie de noi, toți. Fiecare poate ajuta această familie, după posibilități.

Sumele pot fi direcționate în contul Fundației Umanitare Nord 2001, deschis la Unicredit Bank Suceava (notați la descriere „pentru Alex”): RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în lei, sau RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în euro, Cod SWIFT/BIC : BACXROBU și pe site-ul Fundației www.funord2001.ro, direct cu cardul. Pentru firmele care doresc să contribuie la această campanie umanitară sunt puse la dispoziție contracte de sponsorizare la cerere, pentru deducerea cheltuielilor. Toate sumele vor ajunge integral la Alexandru. Fundației Umanitare Nord 2001 nu percepe comisioane cazurilor umanitare pe care le susține.