Tânărul în vârstă de 21 de ani din Gura Humorului care este cercetat pentru că a tâlhărit o femeie în plină stradă a fost arestat. Un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Gura Humorului a admis propunerea procurorilor și a emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile pe numele lui Moise Szucs. Luni, 18 iulie, la Poliția orașului Gura Humorului s-a prezentat o localnică în vârstă de 74 de ani, care a sesizat că duminică seara, în jur de 19.30, un tânăr necunoscut i-a smuls de la gât un lănțișor și o cruciuliță de aur.

Judiciariștii de la Gura Humorului au demarat imediat cercetări și au reușit să stabilească în scurt timp cine este autorul. Moise Szucs a urmărit-o pe femeia în vârstă în timp ce se deplasa spre domiciliu și i-a smuls lănțișorul cu cruciuliță din aur, care era prins în jurul gâtului, estimat la o valoare de 1.600 lei. Polițiștii au reușit să recupereze lănțișorul, acesta fiind restituit proprietarei.

Luni seară, pe numele tânărului în vârstă de 21 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat, iar marți acesta a primit mandat de arestare.