Doi bărbați din Calafindești au ajuns în arest, reținuți în primă fază pentru 24 de ore, pentru o agresiune gravă comisă asupra unui consătean. Unul dintre agresori i-a mai luat și telefonul celui pe care l-a bătut, astfel că este pus sub acuzare și pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.

Agresiunea s-a petrecut duminică, iar cel bătut, Vasile O., a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral și multiple contuzii, leziuni pentru care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

 Având în vedere agresiunea gravă, ancheta a fost preluată de judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, care au făcut cercetări alături de polițiști de la Siret și de la Bălcăuți.

 Din cercetări a rezultat că victima și autorii au băut la o crâșmă din sat, iar pe drumul spre casă, pe fond de consum de alcool, și-au adus aminte de polițe mai vechi.

Din păcate, s-a ajuns la o bătaie cruntă, victima fiind lăsată lată în drum.

S-a stabilit că autorii faptei ar fi Florin Cozmei și Alexandru Zuziac, ambii localnici. Primul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, tulburarea ordinii și liniștii publice și tâlhărie, în timp ce al doilea pentru primele două infracțiuni.

Marți după-amiază, ambii au fost ridicați de polițiști și aduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, reținuți pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.