Persoanele care au un rezultat pozitiv la testul Covid sunt rugate de responsabilii de sănătatea publică să se adreseze centrelor de evaluare Covid pentru consultații, investigații și tratament, și nu Unităților sau Compartimentelor de Primiri Urgențe din cadrul spitalelor. Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Olivia Ioana Vlad, a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că recomandarea vizează evitarea aglomerației, care ar îngreuna activitatea în UPU și CPU.

În județ funcționează patru centre de evaluare: în incinta Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a Spitalului Municipal Rădăuți, a Spitalului Municipal Fălticeni și în incinta Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Cele patru centre sunt monitorizate de DSP privind respectarea programului de funcționare, aprovizionarea cu medicamentele antivirale necesare și numărul pacienților evaluați. Adresele și programul de funcționare al centrelor de evaluare se găsesc atât pe site-ul www.dspsv.ro, cât și pe site-urile spitalelor.

Conform comunicatului, în săptămâna 11-17 iulie a.c. au fost evaluați 47 de bolnavi care fie au primit tratament ambulatoriu, fie au fost internați in spital, după caz.

Directorul DSP a mai spus că, din cauza creșterii numărului de bolnavi Covid-19 internați, spitalele au crescut numărul de paturi: Spitalul Județean Suceava, la 96 de paturi; Spitalul Municipal Rădăuți –  24 de paturi; Fălticeni, Gura Humorului și Siret – câte 8 paturi, Câmpulung Moldovenesc –15 paturi. La data de 21 iulie, din totalul de 159 paturi Covid 19, erau disponibile 50, la nivelul județului.