Pe parcursul săptămânii viitoare orașul Lodz, din Polonia, va fi gazda Campionatului European Universitar la handbal masculin. România va fi reprezentată la această importantă competiție de echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a câștigat faza națională a întrecerii. În finala disputată la sfârșitul lunii aprilie, la Suceava, formația USV a învins reprezentanta Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, cu scorul de 36-23.

„Avem experiența turneelor europene precedente și încercăm să obținem din nou o medalie”, a precizat prorectorul Mihai Dimian, care a fost prezent la conferința de presă organizată înaintea deplasării la Lodz.

Campioană europeană universitară în 2017, echipa suceveană va fi condusă în Polonia de antrenorii Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei. „Mergem încrezători în Polonia. Cred că avem cel mai bun lot de până acum cu care participăm la Europene. Toți băieții fac parte din echipa de Liga Națională și asta ne dă speranțe că ne vom întoarce acasă cu o medalie. Sperăm să fie cât mai strălucitoare, să fim demni de numele Universității din Suceava”, a declarat Bogdan Șoldănescu.

Pe aceeași lungime de undă se află și portarul Darius Makaria, care are în CV un titlu de campion mondial universitar cu naționala României. „Mergem cu un singur gând, să luăm o medalie”, a completat acesta.

USV își va afla adversarii duminică, când este programată tragerea la sorți.

„Vom întâlni echipe valoroase, reprezentante ale unor țări europene cu handbal foarte dezvoltat. Noi însă mergem hotărâți să ne batem pentru o poziție fruntașă, mai ales că lotul cu care ne vom prezenta în Polonia este unul competitiv”, a precizat antrenorul Iulian Andrei.

Îmbucurător este faptul că din formația suceveană va face parte și golgeterul Adrian Tîrzioru, care s-a accidentat destul de serios pe finalul sezonului precedent al Ligii Naționale.

„Am avut o problemă la genunchi, însă am respectat întocmai programul de recuperare stabilit de medici, astfel că acum sunt fit din toate punctele de vedere și dornic să facem o figură frumoasă în Polonia alături de coechipierii mei”.

USV Suceava va miza la Campionatul European Universitar pe următorii jucători: Darius Makaria, Ionuț Andreescu - Adrian Tîrzioru (căpitan), Claudiu Lăzurcă, Leonard Ștefan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Pavel Loic, Cosmin Lupu, Alexandru Bologa, Adrian Urdă și Alexandru Dascălu.