Un bărbat în vârstă de 60 de ani și unul de 71 de ani au fost răniți grav în urma unor accidente rutiere produse miercuri în timp ce se deplasau pe biciclete. Accidentele s-au produs la Fălticeni și la Câmpulung Moldovenesc în condiții total diferite, în sensul că într-un caz ar fi vina biciclistului, care a intrat într-o mașină, în timp ce în celălalt un șofer nu a acordat prioritate biciclistului.

Primul accident s-a produs în jurul orei 11.30, la Fălticeni.

Din cercetările poliției rezultă că un localnic în vârstă de 60 de ani, care se deplasa pe o bicicletă, pe strada Armatei din Fălticeni, pe direcția spre Preutești, pe banda I, s-a dezechilibrat și a căzut spre stânga, lovind partea laterală dreapta a unui autoturism marca Audi A 6,  condus de o femeie din Fălticeni, pe banda a II-a.

Biciclistul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-a stabilit un diagnostic destul de complicat: politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, traumatism coloană cervicală, traumatism toraco abdominal.

Conducătoarea auto a fost verificată cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0, în timp ce bărbatul care se deplasa pe bicicletă nu a putut fi testat pe loc, dar la spital i s-au recoltat probe de sânge.

Din primele verificări ale poliției rezultă că vinovat de producerea accidentului se face biciclistul.

Al doilea accident s-a produs în jur de 13.30, pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Din cercetările poliției rezultă că un șofer în vârstă de 71 de ani, care conducea un autoturism Dacia Logan, pe strada Griviței, a pătruns pe drumul principal din municipiu (pe Calea Bucovinei) fără a acorda prioritate unui biciclist, tot în vârstă de 71 de ani, care se deplasa pe sensul spre Vama. În urma coliziunii violente, biciclistul a suferit o fractură de tibie și mai multe excoriații. 

Atât conducătorul auto, cât şi biciclistul au fost testaţi cu etilotetsul, nefiind băuți.