Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că județul va primi o sumă de peste 330 de milioane de euro pentru drumuri și rețele de apă și canalizare. „Am o veste foarte bună pentru județul Suceava, cu date și cifre concrete”, a spus Gheorghe Flutur, care a precizat că banii sunt alocați prin Programul "Anghel Saligny". Flutur a arătat că în total au fost aprobate 148 de proiecte, din care 116 pentru comune, 15 pentru orașe, 11 pentru municipii și 6 pentru Consiliul Județean.

El a arătat că din cele 330 de milioane de euro, circa 190 milioane de euro sunt destinate proiectelor pentru drumuri, însemnând circa 550 de kilometri de drumuri județene și comunale. Flutur a precizat că județul Suceava are în evidență 1.383 de kilometri de drumuri comunale clasate.

„De asemenea, s-au aprobat 54 proiecte pentru apă și canalizare, 140 de milioane de euro, care ar urma să deservească peste 200.000 de locuitori. Acest program este cel mai mare program de modernizare a infrastructurii de bază a județului Suceava din ultimii ani și care, în următorii 3-4 ani, va face ca județul Suceava să aibă cea mai mare parte a rețelei de drumuri modernizată și majoritatea populației racordată la rețelele de apă și canalizare. Acest lucru înseamnă confort, înseamnă civilizație”, a spus șeful administrației județene. El a ținut să reamintească și că acest program este cel mai ambițios din actualul mandat, alături de Autostrada A7 și Autostrada Nordului. „De un an de zile fac demersuri la vârful coaliției PNL-PSD și vreau să aduc mulțumiri în acest sens, pentru a convinge de necesitatea investițiilor în infrastructură. Sunt mulțumit pentru că am reușit”, a declarat Gheorghe Flutur. El a precizat că dacă la cei 330 de milioane de euro aprobați și repartizați acum localităților din județul Suceava se adaugă și cele 270 de milioane de euro pentru aducțiunile de gaz metan în 37 de localități, investiții deja aprobate prin același program, la care se adaugă alte 10-15 localități pentru care urmează să fie aprobate proiectele, valoarea totală a investițiilor vor fi de 600 de milioane de euro. „Sunt investiții aprobate doar în acest an de Guvernul Ciucă pentru infrastructura județului Suceava - drumuri, apă-canal, gaze naturale. Și să nu uităm că este în curs de derulare Proiectul de apă-canal de 236 de milioane de euro finanțat din fonduri europene, proiect în care am fost implicați și care cuprinde 14 localități și unde, în unele, au început lucrările. Din acest moment responsabilitatea este pe umerii primăriilor să deruleze procedurile de licitații pentru a se trece la realizarea lucrărilor”, a încheiat Gheorghe Flutur.