Meteorologii au prelungit avertizările meteo de caniculă și disconfort termic accentuat, incluzând și zilele de duminică și luni.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, la final de săptămână valul de căldură se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica, zece județe fiind sub incidența codului portocaliu. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Duminică va fi în vigoare un cod portocaliu, de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat, în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Județul Suceava nu se află sub incidența vreunui cod meteorologic în această perioadă, dar valul de căldură și disconfortul termic se vor resimți și aici, mai ales după-amiaza.

Meteorologii atenționează că în jumătatea de nord a țării, după orele amiezii local vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.