Un bărbat în vârstă de 40 de an, judecat pentru multiple furturi comise în județele Suceava și Botoșani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la 3 ani, 8 luni și 92 de zile de închisoare.

Mihăiță Damean este un hoț mai atipic să-i zicem, în cele mai multe cazuri furând animale vii, pe care la vindea sau sacrifica imediat.

S-a ajuns la pedeapsa destul de mare după o multitudine de fapte și în condițiile care Mihăiță Damean, zis ”Nebunică” s-a apucat de furat la o lună după ce a fost eliberat condiționat.

În acest an,în perioada 17 mai – 8 iunie a.c., inculpatul și un al doilea complice ar fi furat 14 animale, de la cai și vaci, până la capre, de pe raza localităților Văculești, Cândești, Mihăileni, Bucecea şi Cristinești, din Botoșani, prejudiciul fiind estimat la 68.000 de lei.

La Judecătoria Suceava, Mihăiță Damean, zis și „Nebunică”, a fost judecat pentru că, în noaptea de 6 spre 7 septembrie 2018, a mers cu un faeton în extravilanul localității Zvoriștea, de unde a furat o vacă, pe care a vândut-o mai apoi în comuna Vârfu Câmpului.