Meteorologii anunță un nou val de căldură în care temperaturile vor atinge 40 de grade Celsius. 35 de județe se află sub avertizări meteo până pe 28 iulie, mai puțin Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Harghita și Covasna.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două alerte meteo, de Cod Galben și Cod Portocaliu, valabile până joi, 28 iulie. Conform meteorologilor, valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Conform Codului Galben, valabil pentru zilele de 25, 26, 27 și 28 iulie 2022, valul de căldură va persista în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Pentru ziua de marți, 26 iulie, este valabil un Cod Portocaliu de căldură în intensificare și disconfort termic.

În Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

ANM precizează că valul de căldură va continua și în următoarea perioadă, noi avertismente meteo urmând să fie emise, în funcție de evoluția vremii.