Polițiștii au luat măsuri într-un grav caz de agresiune în familie, victimă fiind o tânără mamă, bătută de soț în timp ce își ținea în brațe copilul în vârstă de 10 luni. Agresorul a fost reținut în arest 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice, în condițiile în care fapta s-a petrecut într-un loc public, într-o benzinărie mai exact.

Povestea din acest caz începe vinerea trecută, pe 2 septembrie, când, în jurul orei 22.30, Poliția orașului Milișăuți a fost sesizată prin 112 de către o tânără în vârstă de 23 de ani, din municipiul Suceava, care a cerut ajutor, anunțând că a fost agresată de soț, într-o stație de carburanți din Milișăuți.

Din cercetările ulterioare a rezultat că tânăra de 23 de ani, împreună cu soțul, în vârstă de 37 de ani, a participat în seara zilei de vineri la o petrecere, în municipiul Rădăuți. În timp ce reveneau spre Suceava, la Milișăuți, în mașină, între cei doi a izbucnit un scandal. La volan se afla femeia.

Speriată și lovită, tânăra de la volan a oprit mașina, și-a luat în brațe fiica în vârstă de 10 luni, aflată în autoturism, și s-a îndreptat spre benzinăria din apropiere. Bărbatul a urmărit-o însă și i-a aplicat mai multe lovituri, în timp ce femeia avea copilul în brațe.  

Ancheta a fost dificil de dus mai departe în condițiile în carefemeia nu și-a susținut poziția procesuală prin depunerea unei plângeri penale și a refuzat expres emiterea unui ordin provizoriu de protecție.

Poliția Orașului Milișăuți a întocmit însă din oficiu un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

De asemenea, a fost informată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava pentru a face verificări și a dispune măsuri. Asta având în vedere că la mijloc este un copil atât de mic.

Duminică, 4 septembrie, bărbatul a fost ridicat de polițiști și introdus în arest:

”După finalizarea tuturor activităților procedurale desfășurate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, față de bărbatul de 37 de ani s-a dispus luarea măsurii preventive de reținere pentru 24 ore pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,violență în familie,, și ,,tulburarea ordinii și liniștii publice”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției județene.

Procurorii de la Rădăuți urmau să decidă ce măsuri preventive vor lua mai departe.