Muzeul Național al Bucovinei invită sucevenii, în perioada 6 septembrie – 15 octombrie 2022, în spațiul Cafeteria, de la Muzeul de Istorie, la expoziția Atelierelor de artă pentru copii „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare 2022”.

Sunt expuse linogravuri și marionete realizate de copii, cu vârste între 6 și 13 ani, din municipiul Suceava sau aflați la momentul atelierelor în Suceava. Vernisajul expoziției va fi pe 15 octombrie 2022, la ora 11:00, când vor fi acordate premii şi diplome de participare tuturor expozanţilor, iar marionetele se vor întoarce la autorii lor.

Atelierele de anul acesta, ne-au spus organizatorii, foarte apreciate de-a lungul anilor de micii artiști, au fost „Alternative plastice" - linogravură și "George Lowendhal - scenograf" - confecționare marionete.

„Mulțumim lectorilor atelierelor, Camelia Sadovei și Gonda Tamira Cojocariu, pentru efortul depus în inițierea micilor artiști. Vă așteptăm să admirați frumoasele și spectaculoasele linogravuri și marionete și să nu uităm să fim, chiar și pentru o clipă, din nou copii”, au mai spus reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei.