Un echipaj de la Secția Rurală Bălcăuți care acționa în control trafic pe E 85, joi dimineață, a plecat în urmărirea unui Renault Clio al cărui șofer nu a oprit la semnal, în timp ce venea dinspre Siret. Urmărit de autospeciala cu semnalele acustice și luminoase pornite, șoferul a gonit până în satul Bălcăuți, unde a oprit în fața unui imobil și a fugit în casă.

Polițiștii au constatat imediat că respectivul revine din locuință, cu mai multe documente în mână. El le-a spus polițiștilor că s-a speriat de echipajul de poliție pentru că nu avea asupra sa portofelul cu documentele personale și acesta a fost motivul pentru care a fugit în imobil.

În scurt timp, polițiștii s-au lămurit că lucrurile nu stau chiar așa. Bărbatul a prezentat la control cartea de identitate, documente ale mașinii, nu însă și permisul de conducere.

Din verificările efectuate ulterior în baza de date a rezultat că localnicul din Bălcăuți are dreptul de conducere anulat prin hotărâre judecătorească.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei permis i-a fost retras sau anulat”.