O ceartă între frați, privind loturile de pământ moștenite, s-a terminat rău pentru ambii, unul fiind arestat pentru tentativă de omor, iar celălalt ajungând la spital, înjunghiat în spate.

În seara zilei de marți, polițiștii Secției Rurale Marginea au fost sesizați prin 112 despre faptul că doi frați din comuna Burla s-au agresat.

Din cercetări a rezultat că Ioan Juravle s-a deplasat la locuința fratelui său, Dumitru Cîrmaciu, în vârstă de 55 de ani.  

După ce au consumat împreună țuică, cei doi au adus în discuție probleme mai vechi și rămase nerezolvate.  Este vorba de împărțirea în cote egale a fracțiunii de teren agricol deținute de un frate care a murit.

Pe acest fond, Dumitru Cîrmaciu a luat un cuțit de bucătărie și l-a lovit în spate, o singură dată, pe fratele său.

Bărbatul înjunghiat a fugit la o vecină.

Fratele înjunghiat a ajuns la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul de plagă înjunghiată torace posterior.

Având în vedere cum a acționat autorul, unde a lovit cu cuțitul, și diagnosticul celui înjunghiat, ancheta a fost preluată de judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor.

Fratele agresor a fost reținut în arest, inițial pentru 24 de ore.

Miercuri, s-a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului. Dumitru Cîrmaciu a fost arestat preventiv de judecătorii de la Tribunalul Suceava pentru comiterea infracțiunii de violență în familie raportată la tentativă de omor.