Denisa Siminiuc, absolventă a promoției 2022 a Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, a fost felicitată și premiată de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în cadrul festivității de deschidere a anului universitar 2022-2023, de la Academia de Studii Economice București.

Tânăra a fost admisă cu cea mai mare medie la Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată din cadrul Academiei, la rândul său, conducerea instituției bucureștene, reprezentată de prof. univ. dr. Nicolae Isudor, apreciind rezultatul tinerei.

Diploma de Merit a fost înmânată Denisei „în semn de apreciere a performanței de a fi obținut cea mai mare medie la concursul de admitere – 9,84 – la Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată”.

Media de admitere a Denisei a constat 70% din media examenului de bacalaureat (a avut peste 9,90, cu 10 la limba română și istorie și 9,80 la logică) și 30% din media anilor de studiu (a avut peste 9,60), deci este urmarea exclusivă a rezultatelor școlare obținute în timpul anilor de studiu și la examenul final care certifică ceea ce a realizat și învățat pe parcursul liceului.

Denisa a urmat profilul Științe sociale - intensiv engleză.

De altfel, și colegiul rădăuțean i-a oferit la festivitatea de deschidere a acestui an școlar Premiul “Ernst Rudolf Neubauer”, acordat absolvenților care au obținut primele 10 medii la examenul de Bacalaureat.

La festivitatea de la București a fost premiat cu Diplomă de Excelență și Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți „în semn de recunoaștere și apreciere a calității deosebite a procesului educațional”.