Cuplurile din municipiul Suceava care împlinesc 50 de ani căsătorie vor primi, pe lângă diplomele de fidelitate și buchete de flori, premii bănești de 1000 de lei. Măsura este propusă de primarul Sucevei, Ion Lungu, care va veni cu un proiect în acest sens în fața Consiliului Local, astfel încât dublarea premiilor de la 500 de lei la 1000 de lei să fie pusă în aplicare chiar de anul acesta, pentru cei care vor fi celebrați în decembrie.

Primarul Ion Lungu, care a sărbătorit chiar la finele săptămânii trecute 44 de „Cupluri de Aur”, a precizat că măsura este necesară deoarece premiile nu au mai fost indexate de cinci ani, iar din cauza inflației, suma de 500 de lei care se dă în prezent este mică, în comparație cu ceea ce au făcut aceste familii pentru comunitate de-a lungul anilor.

„Acordarea acestor premii este o minimă recunoștință și un minim respect pentru cei care au construit orașul nostru, care sunt modele pentru comunitatea noastră și pentru familiile tinere”, a spus Ion Lungu.

Din anul 2005 până în prezent, în municipiul Suceava au fost sărbătorite 1765 „Cupluri de Aur”, din care aproximativ 200 anul acesta.