Primul turneu din cadrul Cupei Monitorul 2022 care și-a desemnat învingătoarea este cel al întrecerii feminine. Câștig de cauză a avut Petriana Popovici, care s-a remarcat prin constanță pe toată durata competiției. În marea finală, Petriana a dispus cu 6-2, 6-2 de Ana Cîrligeanu, care are de ce să fie mândră pentru ceea ce a realizat în acest sezon.

Ceilalți învingători ai duelurilor de joi sunt Cristi Tiron, Ștefan Hunceac, Gelu Dănilă și Vasile Ungureanu.

În programul de vineri se află un singur meci, semifinala Categoriei Principală -40 de ani, care-i va avea de-o parte și de cealaltă a fileului pe Ștefan Ungureanu și pe foarte tânărul Răzvan Maciuc.

Partidele ediției a XIII-a a Cupei Monitorul se vor derula pe toată perioada sezonului cald, pe terenuri de zgură, în trei locații: Complexul Sportiv „Unirea”, Baza „Flora Ana” și „Oscar Tenis Club”. Cei 260 de concurenți aflați pe tabloul competiției au fost împărţiţi la tragerea la sorți în mai multe categorii, în funcţie de nivelul de joc al fiecăruia şi de vârstă. În prima fază a întrecerii se va juca în sistem de grupe, fiecare cu fiecare, urmând ca faza a doua să se desfășoare în sistem eliminatoriu. Vor promova în etapa eliminatorie toţi participanţii, iar împerecherea pe tablou se va face în funcţie de locul ocupat în grupe.
 

Rezultate înregistrate joi:

 

Cristi Tiron - Alex Drăgănescu 

Secundară -40, Sferturi

Baza Unirea

5-7, 7-5, 6-0

Petriana Popovici – Ana Cîrligeanu

Feminin, Finala

Baza Unirea

6-2, 6-2

Ştefan Hunceac - Sergiu Ceucă

Elită -40, Sferturi

Baza Unirea

6-1, 6-4

Gelu Dănilă - Valentin Baciuc

Principală + 50, Turul II

Baza Unirea

6-3, 6-0

Vasile Ungureanu - Ovidiu Donțu 

Principală + 50, Turul II

Baza Unirea

6-3, 6-3