Demersul de înfrățire dintre localitățile Suceava (România) și Karavas (Cipru), a fost finalizat marți, 25 octombrie, odată cu semnarea acordului de parteneriat de către ambele părți, acasă la fiecare.

„M-am întâlnit în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuez în Cipru cu reprezentanții municipalității Karavas, cu primarul Nicos Hadjistephanou, prilej cu care am semnat din nou <Contractul de parteneriat>, de înfrățire între localități, pe care l-am semnat în data de 27 noiembrie 2021 la Suceava”, a anunțat, la finele evenimentului, primarul Sucevei, Ion Lungu.
La ceremonie a participat și Ambasadorul României în Cipru, Excelența Sa Dan Mihalache.
„Am decis să organizăm proiecte în domeniul cultural, în domeniul turismului, în domeniul tineretului și al administrației publice.
Anul viitor Ansamblul folcloric din Karavas va veni la Suceava, unde va susține spectacole. La fel și echipa de volei a comunității din Karavas va efectua un turneu în România, la Suceava.
În toamna anului viitor o delegație a municipalității sucevene, care va cuprinde ansambluri folclorice, reprezentanți ai Teatralului „Matei Vișniec”, dar și o echipă sportivă vor face un turneu în Cipru”, a adăugat edilul sucevean, demonstrând că discuțiile nu s-au limitat la generalități, ci au vizat stabilirea unor obiective concrete.
Demn de menționat este și faptul că partener în acest proiect va fi și Ambasada României în Cipru.