Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a sprijinit, cu prilejul celei de-a doua ediții a Campaniei umanitare “Când iubești, dăruiești!”, desfășurată în perioada 5-22 decembrie, mai multe familii și copii nevoiași din municipiu.

Darurile strânse s-au îndreptat în acest an către 72 de familii din Parohia “Sf. Dumitru” Rădăuți, 27 de familii de refugiați de la Centrul regional de cazare pentru solicitanții de azil, din Rădăuți, 120 de copii din Tabăra mobilă pentru refugiați Rădăuți, precum și către copiii de la casele de tip familial “Universul copiilor” Rădăuți, “Cireșarii” Solca și “Prietenia” Solca.

Acțiunea a fost realizată în parteneriat cu Asociația de Părinți, Consiliul Școlar al Elevilor, Asociația Kiwanis Club Rădăuți și Parohia “Sf. Dumitru” Rădăuți.

Proiectul este inclus în SNAC – Sistemul Național de Acțiune Comunitară și a fost coordonat de prof. Lăzărescu Luminița (director adjunct), prof. Leon-Postolache Miriam (consilier educativ) și prof. Ciotău Daniela (responsabil SNAC).

„Sentimentelor reale de bucurie, dragoste, compasiune și empatie, trăite, deopotrivă, de elevii și profesorii implicați în campanie (peste 850 de elevi și 33 de profesori), li s-au adăugat emoțiile, mărturisirile impresionante și experiențele tulburătoare de viață, împărtășite de cei cărora le-am oferit colindele și darurile noastre. Mulțumim tuturor: părinți, elevi, profesori, parteneri, pentru dăruirea cu care s-au alăturat și implicat în acest demers de întrajutorare și le dorim acestora, dar și beneficiarilor mici și mari ai Campaniei umanitare <Când iubești, dăruiești!>, sărbători binecuvântate, cu bucurie, liniște sufletească, înțelegere și sănătate!”, au transmis organizatorii.