Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava este blocat pentru a treia zi consecutivă din cauza ceții dese. Și în cursul zilei de joi, vizibilitatea scăzută a făcut ca nici o cursă să nu aterizeze sau să decoleze la, respectiv de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, sute de pasageri așteptând nemulțumiți o soluție din partea companiilor aeriene pentru a ajunge, într-un fel sau altul, către destinațiile pentru care și-au cumpărat bilete.

Potrivit conducerii aeroportului, începând de marți și până joi doar două curse aeriene au aterizat la Suceava, în cursul zilei de marți, una de la București și alta de la Milano – Bergamo. În total, 17 zboruri de la sau spre Suceava au fost anulate sau relocate în zilele de marți și miercuri. Situația nu a fost diferită nici joi, când nici un avion nu a reușit să aterizeze pe Suceava, până în momentul de față fiind vorba de nu mai puțin de șase curse aeriene care au fost anulate sau redirecționate la Cluj-Napoca sau Iași.

Directorul aeroportului, Ioan Măriuța, a spus că personal nu a mai întâlnit o astfel de situație, în care trei zile consecutive să nu se poată zbura de pe aeroportul sucevean din cauza ceții. „Astăzi este mai rău ca ieri”, a spus Măriuța. El a arătat că în cursul zilei de miercuri pasagerii zborurilor operatorului Ryanair pentru Dublin, Bergamo, Roma și Treviso au fost transportați cu autocarele la Cluj-Napoca, iar cei de la două zboruri WizzAir au ajuns la Iași. În total, de marți și până joi, peste 1.000 de persoane au fost transportate de la Suceava către aeroporturile din Iași și Cluj-Napoca.