Profesorul de matematică Mihail (Michele) Mugurel Buga a decedat, la începutul acestei săptămâni, după ce o avalanșă l-a surprins în Valchiavenna, o vale alpină din provincia Sondrio din Lombardia, la 1.900 m altitudine.

Presa din Peninsulă scrie că în momentul tragediei, Michele Buga încerca să își recupereze cei doi câini husky din munți.

Mugurel Buga era originar din Dorohoi, Botoșani, dar cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o la Suceava, unde a fost profesor de matematică la Liceul Pedagogic, actualul Colegiu „Mihai Eminescu”.

A fost și inspector de resurse umane în cadrul Inspectoratului Școlar Suceava, după anii 90, și consilier local din partea Partidului Ecologist.

Se stabilise de peste 20 de ani în Italia, la Ballabio, o localitate la 7 km de Lecco, în Lombardia, potrivit gazetaromaneasca.com.

Mugurel Buga avea 60 de ani și era într-o formă fizică foarte bună, spun apropiații săi. Practica ciclismul, schiul și urca pe munte foarte des. În toate plimbările sale era mereu însoțit de cei doi câini husky pe care îi creștea - Timun și Gary.

Conform gazetaromaneasca.com, românul a fost găsit fără viață lângă refugiul Bertacchi din Pasul Spluga, provincia Sondrio, aflată la granița cu Elveția. Fostul profesor de matematică se întorsese acolo, pentru a-și recupera cei doi husky, însă a fost surprins de o avalanșă.

Vom reveni cu detalii.