Formația de Liga a III-a Șomuz Fălticeni și-a stabilit startul pregătirii de iarnă pentru data de 30 ianuarie, cu o săptămână mai târziu decât Foresta și cu două săptămâni după Bucovina Rădăuți. Antrenamentele din 2023 vor începe cu un nou antrenor principal, în persoana lui Daniel Stoica, care revine astfel pe banca tehnică a echipei la un an și jumătate după încheierea precedentului mandat.

După o scurtă perioadă de acomodare la efort, fălticenenii au în plan efectuarea unui stagiu de pregătire centralizată, care va fi efectuat, cel mai probabil, pe plan local. Oficialii clubului au perfectat până acum patru meciuri amicale din totalul de șase pe care și le dorește antrenorul Daniel Stoica, după cum urmează: cu Ştiința Miroslava (4 februarie), Foresta Suceava (18 februarie și 1 martie) și Aerostar Bacău (22 februarie).

Gruparea fălticeneană s-a despărțit în pauza de iarnă de trei jucători, este vorba de atacantul Robert Martin, revenit la Foresta, fundașul Vasile Chirilescu, care s-a mutat în Italia, și portarul Silviu Iederan, care a renunțat la activitatea competițională. La capitolul veniri, se intenționează aducerea tot a trei fotbaliști, care să-i facă uitați pe cei plecați.

În condițiile în care au încheiat anul pe locul al șaptelea în ierarhia Seriei I, fără speranțe de a mai prinde play-off-ul, fălticenenii își propun să adune cât mai multe puncte din jocurile care au mai rămas și să încheie campionatul pe un loc cât mai bun.

Pe 11 martie, în primul meci oficial al sezonului de primăvară, Șomuz va evolua pe terenul vasluienilor de la Rapid Brodoc.